Om programmers tilgang til webkameraet og mikrofonen

Utvid alle | Skjul alle

Inntrengere kan forsøke å spionere på deg ved å bruke webkameraet ditt, eller å avlytte deg ved å få tilgang til mikrofonen din. Kaspersky-programmet beskytter webkameraet og mikrofonen mot uautorisert tilgang hvis komponenten Webkamera og mikrofonkontroll er aktivert. I komponentens innstillinger kan du blokkere alle programmers tilgang til webkameraet og mikrofonen, eller be om å bli varslet når en program prøver å få tilgang til webkameraet eller mikrofonen din.

Hvis komponenten er aktivert, men tilgangen til webkameraet og mikrofonen ikke er fullstendig blokkert, vil tilgang bli gitt eller nektet basert på hvilken klareringsgruppe det aktuelle programmet tilhører. Tilgang er blokkert for programmer i gruppene Høyt begrenset eller Uklarert.

Med vinduet Inntrengningsbeskyttelse kan du tillate tilgang til webkameraet eller mikrofonen for programmer som er inkludert i gruppene Høyt begrenset og Uklarert. Hvis et program fra gruppen Lavt begrenset prøver å få tilgang til webkameraet eller mikrofonen, blokkerer Kaspersky-programmet tilgangen og varsler deg hvis du har konfigurert varsler i komponentinnstillingene.

I rullegardinlisten på varlingen kan du blokkere programtilgang til tilgang til webkameraet eller mikrofonen, eller gå til tilgangsinnstillingene. Varslingen vises ikke hvis enkelte programmer kjører i fullskjermsmodus på datamaskinen

I rullegardinlisten i varslingen kan du også velge å skjule varslinger eller gå videre til konfigurasjon av innstillinger for visning av varslinger.

Slik administrerer Kaspersky webkameraet

Slik administrerer Kaspersky mikrofonen